17 Ağustos 2010 Salı

Doğal Makyaj


Makyajda temel amaç; güzellikleri vurgulamak, kusurları gizlemektir. Yaptığınız makyajın başarısı; yüzünüzde makyaj yokmuş gibi görünüp, doğal ve duru bir güzellik sergilemenizdir.


Ağır makyaj sizin her zaman olduğunuzdan daha yaşlı bir görünmenize neden olur. Tabaka şeklinde duran fondöten, cilt rengine uygun olmayan göz altı kapatıcıları cildinizin nefes almasını engellerken bir yandan da yüzünüzdeki bütünlüğü bozar, bölümler halinde görünmenize neden olur.

Sihirli dokunuşlarla daha genç ve güzel görünmek istiyorsanız doğal ve sade makyajı tercih etmelisiniz. Kolayca uygulayabileceğiniz doğal makyaj sırlarıyla kendinizi harika hissedeceksiniz!

Makyaja yaparken renk seçimi için öncelikle ten renginizi keşfetmelisiniz. Solgun ve renksiz bir cildiniz varsa şeftali tonlarını; sarıdan beyaza dönük açık ten renginiz var ise canlı renkleri tercih edebilirsiniz.

Fondöteninizi geceleri kullanmaya özen gösterin. Gündüz de kapatıcı kullanmadan yapamıyorsanız fondöten yerine tercihinizi şeffaf pudralardan yana kullanabilirsiniz.

Göz altı kapatıcılarını mutlaka ten renginize uygun seçin. Kapatıcının rengi teninizden ne çok fazla açık ne de çok koyu olmalıdır. Göz altlarınızdan sonra hafif birer dokunuşla göz kapaklarınıza da kapatıcı uygulayarak bütünlüğü tamamlayabilirsiniz.

Rimel olarak şeffaf ya da kahve tonlarını deneyebilir, buğulu bakışlara sahip olabilirsiniz.

Allık içinse seçiminizi şeftali tonlarında, rujunuzu ise şeffaf parlatıcı ya da açık renklerden yapabilirsiniz. Eğer solgun bir görüntünüz yok ise allık kullanmayabilir onun yerine pembe ya da mat görünümlü kırmızı gibi canlı renklerde ruj tercih edebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz canlılığı yakalamış olursunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder