17 Ağustos 2010 Salı

Kapatıcı Nasıl Kullanılmalı ?


Hangi Kapatıcıyı Seçmeliyim?

Kapatıcı ürünler; likit ve stick olmak üzere iki farklı türde kullanıma sunulmaktadır. Kapatıcı türünü seçimini yaparken en önemli kriter cildinizin türüdür. Stick kapatıcılar; kullanımı ve kolay etkilidir ancak yağlıdır. Kuru ve normal cilde sahipseniz stick kapatıcılar sizin için uygun olacaktır. Akneli ve yağlı cilde sahipseniz likit kapatıcıları tercih edebilirsiniz.

Kapatıcı Ürünler

Fondöten, pudra ve göz altı kapatıcıları ihtiyaca yönelik kozmetik ürünlerdir. Cilt türünüz ve yüzünüzün analizini yaptıktan sonra uygun olan kapatıcıyı kullanabilirsiniz.

Fondöten

Cildinizdeki kusurları gizlerken, makyajınızın kolayca uygulanmasını ve kalıcı olmasını sağlar. Fondöten seçiminde önemli faktör cilt rengidir. Doğal bir görünüm yakalamak istiyorsanız; cilt renginizden 1 ton açık fondöten rengi tercih edebilirsiniz. Doğru rengi bulmak için; fondöteni mutlaka güneş ışığında deneyin ve çenenize sürün. Fondöteni çenenize sürdüğünüzde yüzünüzle renk farkı yaratmıyorsa, doğru rengi buldunuz anlamına gelir.

Pudra

Pudra; kendi içinde toz ve sıkıştırılmış olarak 2 farklı türe ayrılır. Toz pudralar; baz olarak uyguladığınız fondöteni matlaştırır ve şeffaf bir görünüm sağlar. Büyük fırça yardımıyla toz pudrayı uygulayabilirsiniz.

Toz pudra sürerken dikkat etmeniz gereken püf nokta, doğal görünmesini sağlamak için makyaj fırçanızı yüzünüze sürmeden önce üfleyerek fazla pudrayı üzerinden almaktır…

Sıkıştırılmış pudra; kullanım kolaylığı ve gün boyu istediğiniz an rötuş yapma fırsatı sunar. Sünger yardımıyla sürebilirsiniz. Özellikle kuru ciltlerin kullanımı için idealdir.

Göz Altı Kapatıcıları

Göz kapatıcıları yani concealer; bakışlarınıza derinlik kazandırırken yüzünüzün de aydınlık ve pürüzsüz görünmemesine yardımcı olur. Ten renginizin yarım ton açığı kapatıcılar renk uyumu açısından uygun olacaktır. Kullanım kolaylığı için stick concealerları tercih edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder