21 Ekim 2010 Perşembe

Kimyasal Peeling

Canlı, lekesiz, çizgisiz bir cilt için ameliyat ve bakım kremleri kullanmadan yarım saatlik bir uygulama ile lekesiz ve canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. Aynı zamanda kırışıklıklarınızdan kurtulabilir veya azaltabilirsiniz, hekimler tarafından yapıldığında güvenilir ve yan etkisi olmayan bir yöntemdir.

Kimyasal Peeling nedir?

Cildin üst tabakasının bir takım kimyasal maddeler ile soyulması işidir.

Ne amaçla yapılır?

Ciltteki lekelerin, izlerin ince çizgilerin yok edilmesi, cildin donuk ve matlığının giderilip cildin canlandırılması, yumuşatılması, istenirse cildin renginin 1–2 ton açılması ve anti-ageing amaçla kimyasal peeling yapılır.

Yapılması için belirli bir yaş sınırı var mıdır?

25 yaşından itibaren sağlıklı ciltlerin bile bu işlemi görmesinde yarar vardır. Cildin yaşlanmasını geciktirir. 25-40 yaş arası senede 1 kez, 40 yaşından sonra senede 2 kez yapılması önerilir.

İşlem esnasında canım acır mı? İşlem ne kadar sürer?

İşlem sırasında hafif bir yanma hissi olur ve bu his yaklaşık 20 saniye sürer, işlemin tümü yaklaşık yarım saattir.

İşlem kaç kez yapılmaktadır?

Hafif soyulmalar sorun değilse 1 kez, hiç soyulma istenmez ise 15 gün ara ile 2 kez yapılır. Derin iz ve kırışıklıklarda bu sayı artabilir.

İşlemden sonra yüzümde neler olacak?

İlk gün yüzde bir değişiklik olmayacak.2. gün ile 7. arasında yüzde hafif soyulmalar olacak. 3. günden itibaren her türlü yumuşatıcı krem, nemlendirici, fondöten kullanılabilir. 10.günden itibaren verilen özel krem geceleri kullanılmaya başlanacak ve bir ay kullanılacaktır.

Tam etki süresi nedir, cildimde ne gibi olumlu etki olacak?

Tam etki işlemden bir ay sonra görülecek. Ciltte leke varsa %85 oranında yok olacak, izler yok olacak veya azalacak, ince kırışıklıklar yok olacak veya azalacak, cilt canlı, hafif pembemsi, sağlıklı ve gergin bir görünüme kavuşacak, gözenekleri küçülecek, doğal yumuşaklığını ve parlaklığını alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder