21 Ekim 2010 Perşembe

Saç Ekimi Nedir?


Saç Ekimi Nedir?
Saç Ekiminin Tarihçesi
Saç ekimi ilk defa 1940 lı yıllarda bir Japon dermatoloji uzmanı olan Dr. Okuda tarafından yapılmıştır. Ne yazık ki Dr. Okuda 2. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybetmiş sac ekimi konusundaki bilimsel yayınları yıllar sonra keşfedilebilmiştir.
1970'li yıllarda Amerikalı dermatolog Dr. Orentreich sac ekim işleminin kurallarını yayınlamış ve 1998 yılında yine Amerikalı dermatolog Dr.Bernstain folliküler ünite nakli ile tamamen doğal saç ekiminin yapılabileceğinin temellerini anlatan bilimsel makalesini yayınlamıştır.

2002 yılından itibaren ise FUE denilen saçların birer birer alındığı yeni bir saç ekimi metodu tanımlanmış, 2005 yılında bu yöntem için kimlerin uygun olduğu ve sınırları netleşmiştir.


--------------------------------------------------------------------------------

Saç nakli sağlıklı ve güçlü saç köklerinin verici bölgeden genellikle başın arkasından veya başın yan kısımlarından alınarak incelmiş ya da tamamen açılmış bölgeye taşınması işlemidir. Bu sayede saç kaybına bağlı kişide oluşabilecek psikolojik travmalar ve sosyal yaşamdan uzaklaşma saç nakli ile düzeltilerek bireyin kendini daha güçlü hissetmesi sağlanabilmektedir.


Kimler saç ektirebilir?
Saç ekimi uygun adaylar, başının yan ve arka bölgelerinde yeterli miktarda saç bulunan kişilerdir. Bu kişilerde FUT ve FUE yöntemlerinin her ikisi de kullanılabilir. Saç ekimi operasyonun uygun bir diğer aday grubu ise göğüs, bacak vb. bölgelerde yeterli miktarda sağlıklı kıl olanlardır. Bu kişilerde kullanılan saç ekimi yöntemi FUE dir. Modern tekniklerin saç ekimi cerrahisinin geliştirmesi ile birçok erkek geçmişte saç nakli cerrahisine uygun aday değilken bugün uygun aday haline gelmiştir. ikili üçlü graftların kullanımı ile oluşturulan doğal olmayan görüntüler yerlerini, küçük boyuttaki graftların kullanımı ile doğal görünümlere bırakmış ve geliştirilen yeni aletler ile birlikte her kişiye uygun doğal saç görünümünü gerçekleştirme olanağı sağlanmıştır.



Saç Ekimi Operasyonu ağrı hissi verir mi?
Operasyon esnasında lokal anestezi yapıldığı için ağrı duyulmaz. Lokal anestezinin etkisi bir gün sonra geçtiğinde ağrı kesici kullanmaya gerek yoktur.

Saç Nakli sonrasında nasıl bir bakım yapmak gerekir?
Saç operasyonundan sonra yara kabukları dökülene kadar saç yıkamalarına dikkat etmek gerekir. Yıkama esnasında şampuan saçın her bölgesine eşit miktarda yayılır ve bastırmadan hafif dokunuşlarla saç derisine masaj yapılarak uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder